Starten met roeien

Of lees eerst verder ⬇️

Heb je nog nooit geroeid en zou je dit willen leren? Of ben je al een ervaren roeier en wil je graag lid worden van de Dragt? Voor iedere situatie hebben we een geschikt programma.

Wil je leren roeien? Dan kun je drie proeflessen volgen voor 45 euro.

Daarna kun je in overleg met je instructeur besluiten of je door wil gaan met leren roeien. In dat geval word je lid voor de rest van het jaar. 

We koppelen je aan één van onze roei instructeurs zodat je samen met andere startende roeiers toe kunt werken naar de afroeiproef. Daarna kun je meedoen met de instuiven en toertochten.

Terwijl je roeiles krijgt ben je wel al sportief bezig. Er is weinig verschil tussen de instuiven en de roeilessen, behalve dat je een ervaren instructeur hebt die alle aandacht heeft voor jouw techniek.

Wil je eerst een keer vrijblijvend komen kijken, geef dat dan aan in het opmerkingenveld in het onderstaande formulier. Dan maken we een afspraak met je wanneer je op bezoek kunt komen bij de loods.

Als je na de proeflessen besluit om lid te worden, krijg je 15 euro korting op het lidmaatschap in het eerste jaar.

Lidmaatschap bedraagt 265 euro per jaar + eenmalig 50 euro inschrijfkosten.

Voor mensen met een kleinere beurs is er een tegemoetkoming bij de gemeente aan te vragen. Klik hier voor meer info.

Heb je in het verleden al geroeid, of ben je nog steeds actief aan het roeien? Dan kun je als kennismaking twee keer gratis mee roeien. Geef op het onderstaande formulier je ervaring aan, dan nemen we snel contact met je op.

Lidmaatschap bedraagt 265 euro per jaar + eenmalig 50 euro inschrijfkosten.

Voor mensen met een kleinere beurs is er een tegemoetkoming bij de gemeente aan te vragen. Klik hier.

Aanmelden voor kennismaking

Vul het onderstaande formulier in en klik op ‘verstuur aanvraag’. Binnen enkele dagen krijg je een uitnodiging voor een proeftocht. Ook als je nog vragen hebt voordat je wilt starten, kun je dit formulier invullen. We nemen dan contact met je op om je vragen te beantwoorden.

Is roeien de sport voor jou?

4 redenen waarom wij van roeien houden:

Roeien is gezellig

Roeien doe je nooit alleen, en zelden zul je 3 weken achter elkaar bij precies hetzelfde groepje in de boot zitten - tenzij je dit organiseert, wat óók helemaal oké is. Roeien is bij uitstek een groepssport, en we zorgen voor een gezellige en prettige sfeer.

Roeien doe je in de natuur

We hebben bij RV de Dragt geluk: ons roeigebied is het allermooiste watergebied van Friesland. Of je nu in de ochtend of in de avond roeit: je zult elke keer verrast worden door de prachtige natuur. En dat op nog geen 2 kilometer van het centrum van Drachten.

Roeien is voor iedereen

Bij roeien gebruik je bijna 85% van alle spieren in je lichaam. Je zou denken dat we allemaal continu spierpijn hebben, maar dat is niet zo. Roeien is namelijk één van de minst belastende sporten. Daarom is onze 50-fit groep ook zo populair: iedereen kan roeien!

Roeien maakt je hoofd leeg

We krijgen de boot alleen vooruit als iedereen de ‘slag’ volgt. Dit vraagt focus, want als je even niet oplet kletteren de riemen (de peddels) tegen elkaar. Doordat je je focust op het roeien zijn je gedachten aan het einde van de roeitocht helemaal leeg.